Alvaro Granados (©Starsport)
Alvaro Granados (©Starsport)

Jug je streptomicin za Novi Beograd: Pomračenje srpskog prvaka, Jakšić iščupao bod u Dubrovniku

Vreme čitanja: 3min | uto. 25.04.23. | 20:19

Tim Živka Gocića ispustio tri gola prednosti i ponovo ostao bez pobede protiv hrvatskog šampiona, neće na "11. aprilu" biti najzadovoljniji suđenjem...

Šta god da Novi Beograd uradi protiv Juga - ne ide. Nikako mu ne leži, nema lek za dubrovačkog giganta. Jug mu je stao na žulj krajem marta, skinuo regionalnu krunu i zadao bolan udarac. Uzdrmao je ekipu Živka Gocića, a u Ligi šampiona produbio krizu - 11:11.

Posle završnog turnira Jadranske lige dogodili su se u redovima srpskog šampiona veliki potresi: iz tima je odstranjen Dušan Mandić. Bez levorukog bombardera Novi Beograd nije uspeo da ostvari pobedu u Italiji, radovala se Breša i ostala na prvoj poziciji, a tim snova nije slavio ni u Dubrovniku. U dramatičnoj završnici Nikola Jakšić je bio smiren i iščupao bod za evropskog vicešampiona. 

Izabrane vesti

Novi Beograd je doživeo pomračenje u Dubrovniku, ponovo je propustio šansu da “zatvori” utakmicu. I to je nešto što mu se ponavlja. Treći put u sezoni nije uspeo da savlada četvorostrukog prvaka Starog kontinenta, a u Gružu je prokockao ogromnu prednost u finišu. Dopustio je Jugu da se vrati, poništi tri gola viška i umalo otvori vrata završnog turnira Lige šampiona.

Franko Lazić je 21 sekundu pre kraja doneo prvo vođstvo ekipi Vjekoslava Kobešćaka. Bila je to jedna od retkih situacija kada se čuo huk sa tribina. Matirao je hrvatski reprezentativac Radoslava Filipovića sa desnog krila, zaveslao je Jug ka novom trijumfu protiv Novog Beograda, a onda se ukazao Nikola Jakšić.

Preslikan scenario iz prvog kruga Lige šampiona...

Dimitrios Skumpakis (©Starsport)Dimitrios Skumpakis (©Starsport)

Tada je Jug preko Matijasa Biljake u poslednjem minutu stigao do vođstva, i tada se vratio iz velikog minusa, ali je Nikola Jakšić obezbedio bod srpskom prvaku. Dva puta je zadržao glavu iznad vode Novom Beogradu, no sve viđeno u utakmicama sa klubom iz Dubrovnika - naročito večerašnjoj - ne obećava. Nikako da ekipa Živka Gocića upliva u mirnije vode i krizne trenutke ostavi iza sebe.

Dosta je oscilirao Novi Beograd, za kontranapade Juga i situacije sa igračem više nije imao rešenje (jasno je - neće u Novom Beogradu biti zadovoljni sudijskimkriterijumom, jer mu je dosuđeno znatno više isključenja). A, njih je bilo u izobilju. Lako su Dubrovčani izbacivali nekoga od igrača iz protivničke spoljne linije iz bazena na 20 sekundi i po pravilu su profitirali. Radoslav Filipović teško je čitao nameru Mara Jokovića (postigao tri gola i bio najefikasniji u svom timu), tek nešto uspešniji bio je kada su ka njegovom golu pucali Loren Fatović i Franko Lazić (strelci dva gola).

Šuterima srpskog prvaka muke je zadavao Toni Popadić, opet se razbranio i sakupio 12 intervencija, ali daleko veći problem vaterpolistima Novog Beograda bili su oni sami sebi. Greškama su vratili domaćina, u nekoliko navrata ishitrenim reakcijama poklonili im napade - jedanput i gol, Duško Pijetlović je požurio, a Konstantinos Kakaris zatresao mrežu - i omogućili da ostanu neporaženi. Iako je u uvodnim minutima Strahinja Rašović imao poteškoća sa realizacijom,utakmicu je završio sa četiri gola, a odskočili su i Alvaro Granados i Angelos Vlahopulos.

LIGA ŠAMPIONA - 12. KOLO:

GRUPA B

Utorak

Jug Dubrovnik - Novi Beograd 11:11

Sabadelj - Breša 10:14

Špandau - OSC Budimpešta 7:11

Marselj - Ferencvaroš 13:7

GRUPA A

Utorak

Dinamo Tbilisi - Vuljagmeni 9:14

Sreda

18.30: Olimpijakos - Jadran Split

19.00: Hanover - Barseloneta

20.30: Radnički - Pro Reko



tagovi

Liga šampiona u vaterpoluVK Novi BeogradVK Jug

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara